Millor estar enamorat o estar tranquil?

Mélanie Perpiñá del Campo
Psicòloga i terapeuta

Un dels objectius vitals més comuns és trobar la parella perfecte. Ens pensem que això ens aportarà benestar i una alta satisfacció vital. De fet, existeixen moltes aplicacions que ens ajuden a perseguir aquesta meta i no fa falta mirar més enllà de la televisió en hora punta per adonar-nos que és una cosa a la que aspirem. Sembla, o se’ns fa creure, que hem de passar per aquest procés d’emparellament per poder assolir l’autorealització.

Enamorament versus tranquil·litat

En realitat si volem aspirar al millor estat vital no hem d’apuntar a l’enamorament, sinó a la tranquil·litat. La gent que està tranquil·la, en pau amb sí mateixa, viu molt més feliç que la que està enamorada. Una cosa no exclou l’altra, però el que de veritat ens aporta felicitat és el fet d’estar bé amb un mateix.

Quan tenim la sensació que hem arribat a aquest equilibri intern, on res falta i res ens sobre, és quan un se sent més ple que mai. I en aquest moment pot arribar l’amor, però  no és un requisit.

El fet de cercar parella sense haver trobat el benestar interior ens pot portar a molt fàcilment prendre camins equivocats i ens farem molt més vulnerables a parelles tòxiques, massa demandants, gelosies, relacions efímeres i decepcions.

Què és “estar tranquil”?

S’arriba a aquest estat vital quan hem trobat l’equilibri entre el que fem i el que pensem. No vol dir evitar emocions fortes. Vol dir que quan es presta una situació emocionalment carregada com és l’enamorament, l’acceptem, la vivim, i la situem dins uns límits marcats per la priorització d’un mateix, descartant apegos desesperats o idealitzacions impossibles.

Com arribar a la tranquil·litat interior?

La recerca de la pau interna ens potenciarà el nostre creixement personal. Aquí tens algunes idees per adoptar aquest camí.

  • De tots els lligams personals que tens, avalua quines relacions tens actualment en la teva vida que no t’aporten benestar.
  • Agafa les riendes: augmenta la connexió amb tu mateix descobrint els teus gustos. No siguis tímid, atreveix-te a provar activitats que t’il·lusionen però t’impressionen.
  • No deixis que la por et guanyi. Sempre que facis alguna cosa, demana’t si decideixes tu o  si ho fa la teva por. Si veus una persona que et sembla simpàtica, no comences una conversa amb ella perquè en aquell moment estàs ocupat amb altres coses o perquè en realitat et fa vergonya?
  • Redefineix el que significa “ser feliç” per tu. Plantatja’t una felicitat senzilla. Aquesta et portarà a sentir-te bé pel que ets, pel que fas i pel que has aconseguit. Arrela aquest propòsit en l’amor propi per així aconseguir un equilibri intern i estable.

L’enamorament no és una cosa que arriba inesperadament a la nostra vida amb l’objectiu de rescatar-nos. Una persona que se sent tranquil·la amb sí mateixa ja està rescatada i podrà valorar i gaudir d’un enamorament sà i ple.


Teléfono – 616 23 29 83
Correo electrónico – perpina.psicologa@gmail.com

Formulario de contacto

De conformidad con lo establecido en la normativa vigente en Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que sus datos serán incorporados al sistema de tratamiento titularidad de MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO con CIF 41537881L y domicilio social sito en GRAN VIA 17 07570, ARTA (ILLES BALEARS), con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información relacionada que pueda ser de su interés. En cumplimiento con la normativa vigente, MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO informa que los datos serán conservados durante el plazo estrictamente necesario para cumplir con los preceptos mencionados con anterioridad.
En MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO le informamos que tratamos sus datos conforme a la existencia de su consentimiento.
MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO informa que procederá a tratar los datos de manera lícita, leal, transparente, adecuada, pertinente, limitada, exacta y actualizada. Es por ello que MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO se compromete a adoptar todas las medidas razonables para que estos se supriman o rectifiquen sin dilación cuando sean inexactos.
De acuerdo con los derechos que le confiere el la normativa vigente en protección de datos podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal así como del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos, dirigiendo su petición a la dirección postal indicada más arriba o al correo electrónico PERPINA.PSICOLOGA@GMAIL.COM.
Podrá dirigirse a la Autoridad de Control competente para presentar la reclamación que considere oportuna.
Con envío del formulario de recogida de datos usted acepta la política de privacidad de MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s