És un “gràcies” suficient?

Mélanie Perpiñá del Campo
Psicòloga i terapeuta

 

Fa uns mesos, volia fer-li un regal a una amiga. Em va convidar a sopar, i a la sobretaula li vaig donar. Em va donar una forta abraçada i em va donar les gràcies, però fins passats uns dies que em va convidar a una presentació important que tenia, no em vaig adonar que, en realitat, aquesta no va ser la seva forma mostrar-me el seu agraïment. Vaig acudir a l’esdeveniment i quan va aparèixer a l’escenari, vaig poder veure que portava la polsera que li havia regalat. En aquest moment, mentre caminava cap al micròfon, em va buscar amb la mirada, es va tocar el canell i em va dir movent els llavis “em donarà sort”. Aquí vaig entendre que fer sentir tot el seu agraïment va tenir molt més poder que simplement donar-me les gràcies.

En mitjana, donem les gràcies més de 20 vegades al dia, de mil formes. I en la majoria, ho fem de forma automàtica, quasi sense adonar-nos. Però… Quantes d’aquestes vegades som capaços de fer veure a l’altre la vertadera gratitud?

daisy-1403041_960_720

Donar les gràcies versus mostrar agraïment

Donar les gràcies és una forma espontània, un convencionalisme social que per educació i cordialitat fem automàticament. Però de què m’hagués servit les gràcies de la meva amiga si un dia anant a ca seva hagués vist la polsera encara amb dins la caixeta?

Mostrar agraïment és el fer saber la presència d’un sentiment tant especial com és el de valorar i apreciar el que s’ha fet per nosaltres. I això no s’aconsegueix pronunciant la paraula màgica “gràcies”. És per tant necessari trobar noves formes de demostrar el sentiment d’agraïment.

 

Més petits detalls i menys paraules

El repte és: com podem demostrar que el que algú ha fet per nosaltres es queda gravat al nostre cor?

La clau està en  pensar en gestos que sabem que arribaran a l’altre. I si estan connectats amb allò que hem rebut, encara millor.

A continuació us menciono algunes mostres reals d’agraïment que han tingut un fort efecte al meu voltant:

  • Un amic va ajudar a la seva germana a corregir les faltes d’ortografia d’un treball de doctorat. Ja vos podeu imaginar qui va ser el protagonista de la seva nota dedicatòria.
  • Sempre que una bona amiga meva se’n va de viatge, me’n cuido de na Brusca, la seva cussa, qui sempre m’arriba a casa amb una nova jugueta d’entrenament per la meva cussa dins la seva boca.
  • El meu pare va ajudar a un amic agricultor a instal·lar una tanca per les seves gallines. Des d’aquell dia, el meu pare es troba cada setmana una dotzena d’ous frescs al seu porxo.

 

Molts de nosaltres rarament deixem de donar les gràcies, però molt freqüentment ens saltem l’agraïment. Busquem al nostre voltant qui ha fet recentment alguna cosa per nosaltres que ha sigut important. I cerquem una forma de mostrar-li el nostre agraïment. Fem-ho per ells, però també per nosaltres. Perquè agrair és sovint tan gratificant com rebre.

 


Teléfono – 616 23 29 83
Correo electrónico – perpina.psicologa@gmail.com

Formulario de contacto

De conformidad con lo establecido en la normativa vigente en Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que sus datos serán incorporados al sistema de tratamiento titularidad de MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO con CIF 41537881L y domicilio social sito en GRAN VIA 17 07570, ARTA (ILLES BALEARS), con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información relacionada que pueda ser de su interés. En cumplimiento con la normativa vigente, MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO informa que los datos serán conservados durante el plazo estrictamente necesario para cumplir con los preceptos mencionados con anterioridad.
En MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO le informamos que tratamos sus datos conforme a la existencia de su consentimiento.
MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO informa que procederá a tratar los datos de manera lícita, leal, transparente, adecuada, pertinente, limitada, exacta y actualizada. Es por ello que MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO se compromete a adoptar todas las medidas razonables para que estos se supriman o rectifiquen sin dilación cuando sean inexactos.
De acuerdo con los derechos que le confiere el la normativa vigente en protección de datos podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal así como del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos, dirigiendo su petición a la dirección postal indicada más arriba o al correo electrónico PERPINA.PSICOLOGA@GMAIL.COM.
Podrá dirigirse a la Autoridad de Control competente para presentar la reclamación que considere oportuna.
Con envío del formulario de recogida de datos usted acepta la política de privacidad de MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s