Com arribar als altres?

Mélanie Perpiñá del Campo
Psicòloga i terapeuta

 

Quan volem passar un missatge, ja sigui a amics, familiars o desconeguts, ens resulta important que arribi veritablement a l’altra persona. En aquest sentit, la persuasió ens pot resultar útil, ja que ens permet transmetre les nostres idees de tal forma que s’esdevé més rellevant per l’altre persona i així li doni importància.

El punt clau de l’eficàcia de la persuasió resideix en fer veure a l’altre els beneficis que li pot aportar el nostre suggeriment. En altres paraules, en lloc de vendre’m una estufa, fes que m’imagini l’ambient caldejat i acollidor que sentiré quan arribi de la feina, o en lloc de proposar-me anar a fer un cafè, explica’m lo bé que em sentirà començar la tarda amb més energia.

giraffes-627031_960_720

Així i tot, estic segura que més d’un pic t’han rebutjat sense ser capaç d’entendre el motiu, provocant-te frustració. Per això, a continuació t’explico 6 normes de comunicació empàtica respectant les necessitats i llibertats dels altres i així crear propostes irresistibles.

  • Aporta detalls, molts!

No diguis “podríem anar d’excursió”. Sigues concret i intenta amb: “Després de tota la setmana tancats a l’oficina, podríem anar a gaudir de l’aire fresc de les muntanyes i acabar regenerats en sentir aquella satisfacció un cop arribem a d’alt i observem les espectaculars vistes amb un silenci que transmet pura pau i tranquil·litat.” Moltes floritures? Segurament. Ara, pots tenir per segur que t’acceptaran la proposta.

  • Ressalta un tret positiu de la seva personalitat

Quan afirmes que la persona davant tu és altruista, respectuosa, generosa, bon amic… Li serà difícil comportar-se d’una manera contraria. Tots volem ser bones persones als ulls del nostre interlocutor. Per tant, dient alguna cosa com “Em podries acompanyar a Palma? T’ho demano a tu perquè sempre fas que ens ho passem genial”. Creu-me, les probabilitats que et digui que sí són molt altes.

  • Utilitza el seu nom

Cada vegada que sentim el nostre nom, la nostra atenció i interès es multipliquen. Per tant, utilitza aquesta eina perquè l’altra persona es senti en confiança i a gust, tot i escoltant cada paraula que dius.

  • Demana consells

Demanar consell no és mostrar una debilitat, al contrari. No és cert que et sents important i valorat quan algú el demana el que faries tu? Quan li demanes la seva opinió, fomentes l’autoestima del que tinguis al davant i aconsegueixes que estigui molt més involucrat al que li estiguis proposant.

  • Fomenta la seva perspectiva de llibertat

Evita pressionar o fer sentir culpable al teu interlocutor. Frases tipo “Ja et val!” o “Amb les vegades que jo t’hi he acompanyat…” aconseguiràs que l’altre es tanqui encara més a la possibilitat de dir-te “sí”. Posa’t al seu lloc, mira d’entendre els seus motius perquè en quant se’n adoni que és una petició i no una exigència, el tindràs una mica més del teu costat.

  • Reconeix els teus punts dèbils

Quant més transparent siguis, més faràs veure que l’altra persona pot confiar en tu. Reconèixer els errors o debilitats dóna a entendre que ets humà i el teu interlocutor et veurà com algú més proper i honest. De fet, admetre que estàs nerviós en una primera cita amorosa augmenta les probabilitats d’èxit.

 

Saber arribar als altres ens ajuda a acabar més beneficiats al nostres dia a dia, tant nosaltres com les persones que tenim al voltant. Recorda no extrapolar aquests trucs cap a la manipulació o coacció: aconseguir que algú faci alguna cosa en contra dels seus propis interessos és irrespectuós i reprovable. Per tant, utilitza’ls amb seny i gaudeix traient-li suc a les teves habilitats comunicatives!

 


Teléfono – 616 23 29 83
Correo electrónico – perpina.psicologa@gmail.com

Formulario de contacto

De conformidad con lo establecido en la normativa vigente en Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que sus datos serán incorporados al sistema de tratamiento titularidad de MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO con CIF 41537881L y domicilio social sito en GRAN VIA 17 07570, ARTA (ILLES BALEARS), con la finalidad de atender sus consultas y remitirle información relacionada que pueda ser de su interés. En cumplimiento con la normativa vigente, MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO informa que los datos serán conservados durante el plazo estrictamente necesario para cumplir con los preceptos mencionados con anterioridad.
En MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO le informamos que tratamos sus datos conforme a la existencia de su consentimiento.
MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO informa que procederá a tratar los datos de manera lícita, leal, transparente, adecuada, pertinente, limitada, exacta y actualizada. Es por ello que MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO se compromete a adoptar todas las medidas razonables para que estos se supriman o rectifiquen sin dilación cuando sean inexactos.
De acuerdo con los derechos que le confiere el la normativa vigente en protección de datos podrá ejercer los derechos de acceso, rectificación, limitación de tratamiento, supresión, portabilidad y oposición al tratamiento de sus datos de carácter personal así como del consentimiento prestado para el tratamiento de los mismos, dirigiendo su petición a la dirección postal indicada más arriba o al correo electrónico PERPINA.PSICOLOGA@GMAIL.COM.
Podrá dirigirse a la Autoridad de Control competente para presentar la reclamación que considere oportuna.
Con envío del formulario de recogida de datos usted acepta la política de privacidad de MELANIE PERPIÑA DEL CAMPO.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s